EDREMİT MEYDANI EVRİM GEÇİRİYOR”

EDREMİT   MEYDANI EVRİM GEÇİRİYOR”

Yeniden düzenlenen Edremit meydanı görünümü ile hayranlık uyandıracak.

Edremit ilçesinde Edremit Belediyesi tarafından 2006 yılında Cumhuriyet Meydanında meydan düzenlemesi yapılmıştı ama yeniden eski durumuna getirilmesi için yıkım çalışması başlatıldı ama yıkıma halktan tepkide var.

Balıkesir`in Edremit ilçesinde Edremit Belediyesi tarafından 2006 yılı Temmuz ayında Edremit Cumhuriyet Meydanında meydan düzenlemesi esnasında yapılan ve son 4 yıldır çalıştırılmayan “46 adet Fıskiyeli Süs Havuzu ile Atatürk Anıtının sağına ve soluna konulan ‘Camlı ve Misinalı Su Görüntülü Cam Fıskiyeler” yıkım çalışması başlatılması ile yerlerinden söküldü.                            

Edremit Belediyesinin uygulamaya koyduğu ‘Kentsel Tasarım Projesi’ kapsamında Cumhuriyet Meydanı ve çevresinde yeni bir meydan projesini hayata geçirdiklerini ve şehir trafiğinin de eski yapısına kavuşturulduğunu ifade eden Belediye Başkan Vekili Engin Sağdıç, Projenin bittiğinde Cumhuriyet Meydanının 900 metrekareden, Bin 600 metrekareye çıkacağı bilgisini verdi.                                                                                                   Başkan Vekili Sağdıç, Cumhuriyet Meydanı`nı yeniden düzenleme çalışmalarının iki ay içerisinde tamamlanacağını açıkladı.                                                                                          

2006 yılında Edremit Cumhuriyet Meydanında Edremit eski Belediye Başkanı Yunus Bozbey, tarafından yaptırılan meydan düzenlemesi ile özellikle şehir içi trafiğin en yoğun olduğu yer olan trafiği sıkıştıran kavşak kaldırılmıştı.            

Çayiçi Caddesi`nden gelen yol Menderes Bulvarı`na birleştirilip, geliş gidiş yol olarak düzenlenmiş ve Cumhuriyet Meydanı tamamen değiştirilip alan 614 metrekarelik alan 850 metrekareye çıkarılmıştı.                                                      

 ‘Camlı ve Misinalı Su Görüntülü Cam Fıskiyelerin” son 4 yılda hiç çalıştırılmayıp, reklam tabelası olarak kullanıldı ama 46 adet Fıskiyeli Süs Havuzunun bazı bölümlerinin Temmuz ayının sıcak günlerinde çalıştırılmaya başlaması Cumhuriyet Meydanın büyük ilgi görmesine neden olurken, meydanda fıskiyelerin verdiği görüntü zenginliği yanı sıra serinlik en çok çocukların ilgisini çekmişti.                                                                                       

Siyasi nedenlerle 4 yıl önce Belediye Başkanının oda giriş kapısının yerinden sökülüp Cumhuriyet Meydanına bırakılması’ ile başlatılan ilgisizlik ve yıkım nedeniyle yeniden eski haline dönüştürülmesine halk tepki verdi. Meydanın eski haline çevrilmesi ile ilçe trafiğinin Çarşamba Pazarının içerisine sokulmasının hata olduğunu ve “Belediye, işçilerin parasını ödeyemezken bu masraf niye? Diye sordukları görüldü.

 Enver DOLGUN


 
 


  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı